Hypotheek & BuitenlandHypotheek en buitenland - Specialist in hypothecaire financiering van buitenlands onroerend goed 
donderdag 26 november 2020  01:26   [Privacy- en cookiebeleid]     contact     zoeken     nieuws     sitemap     
Homepage  
Adres & contact  
Routebeschrijving  
Kwaliteitswaarborg  
FAQ; veel gestelde vragen  
Koop in het buitenland 
Landen 
Verhuizen naar het buitenland 
Financiering 
Dienstverlening 
Links 

Hypotheek & Buitenland
Binnenkant 37
1011 BM Amsterdam


T: +31 20 3300139
F: +31 20 5248313

BTW-id: NL001702194B22
  
Europa
 
FAQ; veel gestelde vragen

Ik zoek een financiering van een woning in het buitenland van 100%. Kan dat?
In sommige landen is een financiering van 100% nog mogelijk. De mopgelijkheden zijn de laatste jaren echter wel beperkt. De banken kijken strenger naar risico`s en dit komt erop neer dat volledige financiering vaak alleen nog is weggelegd voor klanten met een ruim inkomen en gedegen vermogen.
Welke hypotheekvormen zijn mogelijk bij de koop van een huis in het buitenland?
Dit is erg verschillend van land tot land. De Nederlandse markt voor hypothecaire financiering is een erg volwassen markt vergeleken met de meeste landen. Dat komt omdat Nederland een aantal fiscaal aantrekkelijke regelingen kent voor particulieren die hun huis via een hypotheek financieren. De hypotheekvormen die inspelen op deze regelingen zijn daarom talrijk. Omdat in verreweg de meeste andere landen in Europa deze fiscale voordelen niet bestaan, bieden locale banken vaak alleen de relatief standaard hypotheekvormen aan zoals de annuďteiten hypotheek. Echter, in de landen waar men ook een huis kan financieren via een Nederlandse bank kan men meestal alle in Nederland gebruikelijke hypotheekvormen krijgen. In welke mate dit interessant is vanwege het veelal ontbreken van de fiscale voordelen waarop deze hypotheekvormen zijn gebaseerd is een andere vraag.
Bij welke banken kan ik terecht voor een hypotheek op een buitenlands huis?
In principe kan men voor de hypothecaire financiering van een huis in het buitenland terecht bij locale banken in het land waar u gaat kopen en voor een aantal Europese landen bij een enkele Nederlandse banken.
Wat kan ik beter doen, een buitenlandhypotheek bij een Nederlandse bank afsluiten of een hypotheek afsluiten bij een lokale bank in het land waar ik ga kopen?
De mogelijkheden tot het financieren van een huis in het buitenland bij een Nederlandse bank zijn de laatste jaren sterk afgenomen. Bovendien bieden de overgebleven Nederlandse aanbieders niet allemaal een even concurrerend hypotheekaanbod, zowel qua rentetarieven, als bijkomende kosten.
Mede gezien de lagere rentetarieven de laatste jaren in de ons omringende landen is een hypothecair krediet bij een locale bank vaak verreweg de te prefereren oplossing.
Hoe gaan Nederlandse banken om met het feit dat ze een hypotheek verstrekken op buitenlands onroerend goed? Eisen ze dan extra garanties?
Alle Nederlandse banken hanteren een risico-opslag op buitenlandhypotheken die resulteert in een vaste renteopslag op de marktrente. De reden hiervoor is het grotere risico dat de banken lopen in geval van in gebreke blijven van de schuldenaar. Daarnaast hanteren banken voor een aantal landen een maximum percentage van de waarde van een huis dat gefinancierd mag worden met een hypotheek. In deze landen zal dus een deel van de koopprijs van het huis moeten worden voldaan uit eigen middelen.

Wat zijn de fiscale consequenties van de koop van een huis in het buitenland? Kan ik de betaalde hypotheekrente aftrekken van mijn belastbaar inkomen en geniet ik nog de fiscale voordelen van een kapitaalsverzekering eigen woning?
In het geval dat u een tweede huis in het buitenland koopt kunt u de rente daarvan niet opvoeren als aftrekpost op uw belastbaar inkomen in box 1. Geniet u inkomsten uit de woning in het buitenland, bijvoorbeeld door verhuur, dan zal in de meeste gevallen hierover belasting worden geheven door het land waarin het huis staat. Aangezien u in Nederland geacht wordt over uw wereldinkomen belasting te betalen loopt u het risico dat u dubbel belasting betaald. Om dit te voorkomen dient u een verzoek tot vrijstelling in te dienen bij de Nederlandse belastingdienst op grond van de wet voorkoming dubbele belastingheffing.
In sommige gevallen kunt u de rente op de lening wel aftrekken in box 1 namelijk wanneer u gebruik maakt van het zogenaamde keuzerecht. Van dit recht kunt u alleen gebruik maken wanneer u uw huis in het buitenland kunt aanmerken als hoofdverblijf, waardoor het fiscaal wordt aangemerkt als ‘eigen woning’. Voorwaarde is dat uw inkomsten (salaris en in sommige gevallen ook pensioen) in Nederland worden genoten.
In sommige Europese landen bestaan fiscale regelingen dat de rente op een hypothecaire lening, onder bepaalde voorwaarden, van de inkomsten (bijvoorbeeld huurinkomsten) mag worden afgetrokken.

Waarom zou ik me moeten laten helpen door Hypotheek & Buitenland?
Hypotheek & Buitenland is een onafhankelijke intermediair die zich sinds 2003 alleen maar richt op grensoverschreidende financieringen. Onze kennis, ervaring en contacten is onze kracht. Wij zijn thuis in het traject dat voor u ligt en kunnen u hierbij begeleiden. Gaan uw vragen onze expertise te boven dan brengen we u in contact met specialisten op fiscaal, juridisch of bouwkundig vlak. Wij hebben bovendien de mogelijkheid u te assisteren bij het openen van een rekening courant bij een lokale bank en het verkrijgen van een offerte voor een woningverzekering.
Ik wil met meerdere mensen een huis kopen in het buitenland. Hoe gaat dat in zijn werk?
De mogelijkheden hiervan zijn aanwezig, maar verschillen erg van land tot land. Van belang is hoe men het juridisch eigendom vorm wil geven. In Frankrijk zijn hiertoe bijvoorbeeld uitstekende mogelijkheden door het bestaan van de rechtvorm S.C.I. Van deze rechtsvorm zijn de aandelen overdraagbaar maar wordt men fiscaal behandeld als particulier. Deze hybride rechtsvorm is speciaal voor dit soort doeleinden bedoeld.


Webdesign & Hosting: SBIS© 2020 Hypotheek & Buitenland | T: +31 20 3300139 | F: +31 20 5248313 | Disclaimer | E-mail | Naar boven | terug