Hypotheek & BuitenlandHypotheek en buitenland - Specialist in hypothecaire financiering van buitenlands onroerend goed 
vrijdag 25 september 2020  09:03   [Privacy- en cookiebeleid]     contact     zoeken     nieuws     sitemap     
Homepage 
Koop in het buitenland  
Huis zoeken  
Regels, wetten en gewoonten  
Prijzen  
Wat is de juiste prijs?  
Fiscale aspecten  
Buitenlands erfrecht en uw testament  
De koopprocedure  
Betaling  
Kosten koper en overige kosten  
Inschrijven van de hypotheekakte  
Literatuur  
Beurzen  
Landen 
Verhuizen naar het buitenland 
Financiering 
Dienstverlening 
Links 

Hypotheek & Buitenland
Binnenkant 37
1011 BM Amsterdam


T: +31 20 3300139
F: +31 20 5248313

BTW-id: NL001702194B22
  
Europa
 
Huis zoeken
Sommigen mensen lopen al jaren rond met het idee om een huis in hun favoriete land te kopen, andere lopen tijdens een vakantie hun `droomhuis` simpelweg tegen het lijf. Wanneer u gericht gaat zoeken kan dat op verschillende manieren. U kunt locale makelaars bezoeken en uw wensen aangeven waarna u op sleeptouw wordt genomen naar volgens hem geschikte huizen. Dat kan heel goed werken, maar blijft u realiseren dat makelaars meestal alleen die huizen aan u laten zien die zij in portefeuille hebben, en dat is natuurlijk een fractie van het werkelijke aanbod. Bovendien bedingen buitenlandse makelaars veelal geen exclusiviteit. Dat wil zeggen dat huizen bij meerdere makelaars te koop staan en ook voor verschillende prijzen. Kijk dus altijd rond bij makelaars of het huis dat u op het oog heeft elders niet goedkoper wordt aangeboden.

Natuurlijk kunt u ook ter plaatse zelf zoeken. Wanneer u zelf zoekt bespaard u makelaarskosten (let op: in sommige landen betaald de koper de makelaar van de verkopende partij), maar ontbeert u ook de kennis van zo `n makelaar over de lokale markt. Bovendien zijn er veel goede Nederlandstalige (internationale) makelaars actief in de verschillende landen en streken die u in uw eigen taal te woord kunnen staan en wiens dienstverlening vaak niet stopt bij het zoeken naar een huis.

Realiseert u dat in veel landen slechts de helft van de huizen die te koop staan, bemiddeld worden door ťťn of meerdere makelaars. Veel verkopers kiezen er in verband met de kosten voor om hun huis eigenhandig te verkopen. Dat houdt in dat u harder uw best moet doen om deze huizen te vinden. Er staan tenslotte van deze huizen geen foto`s in de etalage bij makelaars (maar soms wel op internet, bij sites voor particuliere verkopers). De beste bron van informatie voor dit soort huizen zijn evenwel de locale bewoners van een dorp of stad. Wanneer men bij wijze van spreken bij de locale bakker vraagt wat men weet van huizen die in de omgeving te koop zijn, kunt u vaak al een paar goede tips krijgen. Dit kost u meer tijd maar het scheelt u makelaarskosten en bovendien zijn deze huizen vaak aantrekkelijk geprijsd. Het grootste probleem bij het zoeken naar een huis blijft de reisafstand. Wanneer u in het desbetreffende land bent dan is dat waarschijnlijk vanwege een vakantie en dan heeft u niet altijd evenveel zin om constant naar huizen te zoeken. Toch loont het zoeken wel en is het een kwestie van volhouden.

Belangrijke vragen die men zich moet stellen alvorens men definitief de keuze maakt om en een bepaald gebied te gaan zoeken zijn:

  • Hoe zijn de medische voorzieningen ter plaatse. Wat is de afstand tot een ziekenhuis of huisarts?
  • Spreekt de omgeving u voldoende aan; heeft u voldoende de tijd genomen om de omgeving te bekijken?
  • Hoe is het weer buiten het zomerseizoen?
  • Zijn er voldoende recreatieve, sociale en culturele activiteiten in de streek ook buiten het seizoen?
  • Zijn er buiten het seizoen voldoende winkels en bedrijven open?
  • Hoe is de infrastructuur en bereikbaarheid van het gebied?
  • Zijn er grote werken gepland in de streek die een positieve of negatieve invloed kunnen hebben op de streek als woonplaats?
  • Wat zijn de criminaliteitscijfers van de streek, en in welke mate beÔnvloed dit uw verzekeringspremies?
Webdesign & Hosting: SBIS© 2020 Hypotheek & Buitenland | T: +31 20 3300139 | F: +31 20 5248313 | Disclaimer | E-mail | Naar boven | terug