Hypotheek & BuitenlandHypotheek en buitenland - Specialist in hypothecaire financiering van buitenlands onroerend goed 
vrijdag 25 september 2020  08:13   [Privacy- en cookiebeleid]     contact     zoeken     nieuws     sitemap     
Homepage 
Koop in het buitenland  
Huis zoeken  
Regels, wetten en gewoonten  
Prijzen  
Wat is de juiste prijs?  
Fiscale aspecten  
Buitenlands erfrecht en uw testament  
De koopprocedure  
Betaling  
Kosten koper en overige kosten  
Inschrijven van de hypotheekakte  
Literatuur  
Beurzen  
Landen 
Verhuizen naar het buitenland 
Financiering 
Dienstverlening 
Links 

Hypotheek & Buitenland
Binnenkant 37
1011 BM Amsterdam


T: +31 20 3300139
F: +31 20 5248313

BTW-id: NL001702194B22
  
Europa
 
Kosten koper en overige kosten
U moet er rekening mee houden dat de bijkomende kosten voor de koper, afhankelijk van het land, kunnen oplopen van 7% tot wel 14% van de vrije verkoopwaarde van het huis. Per land is dit erg verschillend. Deze kosten bestaan uit:
  • Notariskosten
  • Advocaatkosten
  • Overdrachtsbelasting

De overdrachtsbelasting is altijd een percentage van de koopsom, en in sommige landen een percentage van de koopsom zoals die in de registers wordt ingeschreven (die vaak opzettelijk laag wordt gehouden om minder overdrachtsbelasting te hoeven betalen). Niet in alle landen hoeft u een advocaat in de arm te nemen. Wanneer u wel een advocaat in de arm wilt nemen, onderzoek dan eerst de verschillende advocaten en hun gages.

De kosten voor adviseurs, de afsluitprovisie voor de hypotheek en natuurlijk de makelaarscourtage zijn bij het bedrag voor de kosten koper niet meegerekend. Naast de overeengekomen prijs voor het huis krijgt u in ieder geval te maken met de makelaarskosten. Indien u bij het zoeken naar een huis wordt bijgestaan door een makelaar dan heeft u met deze makelaar afspraken gemaakt over de vergoeding van de door hem geleverde diensten. Het is verstandig om bij meerdere makelaars te informeren naar hun vergoedingen en deze met elkaar te vergelijken alvorens u zich laat bijstaan door een makelaar.
Daarnaast is het in sommige landen is het gebruik dat u als kopende partij ook de makelaarskosten van de verkopende partij draagt.
Dit kan een aanzienlijk bedrag zijn. Calculeer dit in, in de hoogte van het bod dat u uitbrengt.
Webdesign & Hosting: SBIS© 2020 Hypotheek & Buitenland | T: +31 20 3300139 | F: +31 20 5248313 | Disclaimer | E-mail | Naar boven | terug