Hypotheek & BuitenlandHypotheek en buitenland - Specialist in hypothecaire financiering van buitenlands onroerend goed 
vrijdag 25 september 2020  09:32   [Privacy- en cookiebeleid]     contact     zoeken     nieuws     sitemap     
Homepage 
Koop in het buitenland  
Huis zoeken  
Regels, wetten en gewoonten  
Prijzen  
Wat is de juiste prijs?  
Fiscale aspecten  
Buitenlands erfrecht en uw testament  
De koopprocedure  
Betaling  
Kosten koper en overige kosten  
Inschrijven van de hypotheekakte  
Literatuur  
Beurzen  
Landen 
Verhuizen naar het buitenland 
Financiering 
Dienstverlening 
Links 

Hypotheek & Buitenland
Binnenkant 37
1011 BM Amsterdam


T: +31 20 3300139
F: +31 20 5248313

BTW-id: NL001702194B22
  
Europa
 
Betaling
Hypotheek & Buitenland is u van dienst bij het hele kooptraject, dus ook dit deel. Hieronder is globaal uiteengezet welke aspecten een rol spelen bij de betalingsprocedure.
Wanneer het voorlopige koopcontract wordt opgesteld, zult u zich moeten gaan voorbereiden op het feit dat u mettertijd zult moeten betalen. Wanneer u bepaald heeft hoe u het huis gaat financieren is het van belang dat u zich informeert over de gebruikelijke wijze van betalen in het land waar u koopt. Daarover is literatuur beschikbaar, en indien u het alsnog niet volledig begrijpt is het verstandig om een juridisch adviseur in de arm te nemen. (in de meeste landen kunt u gewoonweg niet anders).

In enkele landen verloopt de betaling via de notaris (zoals in Nederland), maar in een heleboel andere landen speelt de notaris hierbij geen rol. Dan is het zaak dat u pas bij de definitieve overdracht (het passeren van de overdrachts- of transportakte) betaald. U dient zich ervan te vergewissen dat er echt geen beletsels meer zijn om volledig eigenaar de worden van het huis en dat er geen beslagen of hypotheken van derden meer op rusten. Als het goed is dit al uitgebreid onderzocht bij het opstellen van de transportakte. De betaling vindt plaats op de eerder vastgestelde datum van overdracht. (N.B. in een aantal landen bent u pas nadat de alle benodigde inschrijvingen in de officiŽle registers hebben plaatsgevonden echt volledig eigenaar.)

Het is niet verstandig direct aan de verkoper te betalen. Het is het verstandigste om het geldbedrag (minus de aanbetaling) te op een zogenaamde derdenrekening van de notaris te storten of desnoodsop een derdenrekening van de makelaar van de verkopende partij. Het is echter nog beter om een (gewaarmerkte) bankcheque / wissel uit te schrijven en die bij de officiŽle overdracht van het huis bij de notaris of in sommige landen bij de fysieke overdracht (de ontvangst van de sleutels) te overhandigen. In tegenstelling tot Nederland is het gebruik van cheques (ook voor deze doeleinden) heel gebruikelijk. Natuurlijk verschilt de wijze van betalen van land tot land. Vaak kunt u of door gebruik te maken van een betrouwbare plaatselijke notaris, die op de hoogte is van de Nederlandse methode, ook via hem betalen (adviseurs werken vaak op die methode). Wanneer u het huis financiert met een buitenlandhypotheek van een Nederlandse bank (wat slechts in enkele landen mogelijk is) dan zal deze altijd gebruik maken van een Nederlandse en een buitenlandse notaris. De Nederlandse notaris zal uw belangen behartigen en de contacten met de plaatselijke notaris onderhouden. De betaling vindt dan ook plaats volgens de Nederlandse methode.


Webdesign & Hosting: SBIS© 2020 Hypotheek & Buitenland | T: +31 20 3300139 | F: +31 20 5248313 | Disclaimer | E-mail | Naar boven | terug