Hypotheek & BuitenlandHypotheek en buitenland - Specialist in hypothecaire financiering van buitenlands onroerend goed 
maandag 28 september 2020  10:56   [Privacy- en cookiebeleid]     contact     zoeken     nieuws     sitemap     
Homepage 
Koop in het buitenland  
Huis zoeken  
Regels, wetten en gewoonten  
Prijzen  
Wat is de juiste prijs?  
Fiscale aspecten  
Buitenlands erfrecht en uw testament  
De koopprocedure  
Betaling  
Kosten koper en overige kosten  
Inschrijven van de hypotheekakte  
Literatuur  
Beurzen  
Landen 
Verhuizen naar het buitenland 
Financiering 
Dienstverlening 
Links 

Hypotheek & Buitenland
Binnenkant 37
1011 BM Amsterdam


T: +31 20 3300139
F: +31 20 5248313

BTW-id: NL001702194B22
  
Europa
 
Regels, wetten en gewoonten
Op het eerste gezicht lijkt het alsof het traject van koop van onroerend goed en de daarbij behorende juridische procedures in de meeste EU-landen gelijk is, echter dit is niet het geval. De specifieke regels, wetten en gewoonten in de afzonderlijke landen verschillen in sommige landen aanzienlijk met de Nederlandse manier van werken. De verhalen van kopers in het buitenland die zichzelf in de problemen brachten doordat er in het kooptraject ‘iets’ over het hoofd werd gezien zijn talrijk en zijn hiervan het bewijs. Alle vooroordelen over de handelswijze van verkopers, makelaars, aannemers en notarissen in bepaalde landen blijken toch vaak een kern van waarheid te hebben. De eerlijkheid gebied overigens te zeggen dat problemen zich vaker in de mediterrane landen voordoen dan in de Noord-Europese landen. Echter vergis u niet ook daar zijn partijen die niet schromen om u een loer te draaien.

Het is daarom van belang dat u zichzelf goed voorbereidt door literatuur te lezen over het kopen van een huis in het buitenland en indien u er zelf niet uit komt de hulp van adviseurs in te roepen. En wanneer u zich lokaal laat adviseren zorg er dan voor dat deze adviseur goed engels spreekt (of een andere taal die u goed spreekt), zodat u hem begrijpt en hij u. Via het internet is veel informatie te verkrijgen. Per land vindt u hier links naar te zake doende sites. Hypotheek & Buitenland staat u daarnaast bij in de vorm van adviezen, tips en praktische checklists van zaken waar u, in het land waar u gaat kopen, op moet letten of die u dient te regelen. U maakt hierbij gebruik van de ervaring en kennis van Hypotheek & Buitenland in de begeleiding van kopers van een huis in verschillende Europese landen.
Webdesign & Hosting: SBIS© 2020 Hypotheek & Buitenland | T: +31 20 3300139 | F: +31 20 5248313 | Disclaimer | E-mail | Naar boven | terug